Bioarhitektura

Kad se jednom odlučimo na gradnju kuće, sigurno želimo da naš dom bude trajan i energetski učinkovit. Osim toga, želimo da u njemu dugo i zdravo živimo. Pri gradnji, pogotovo ako gradimo prvi put, nehotice možemo zanemariti opasnosti koje ugrožavaju životni prostor, pogotovo ako ih ne možemo primijetiti golim okom. Takva su, primjerice, negativna elektromagnetska i geopatogena zračenja, koja mogu naškoditi našem zdravlju. Lokaciju nije lako naći i odabrati, ali čak i ako smo postavili dom na nepovoljnom mjestu, postoje rješenja koja pružaju odgovarajuću zaštitu.

Unatoč činjenici da se radiestezija do sada smatrala "nedokazivom" kategorijom, u Austriji i Njemačkoj danas gotovo da i nema novih kuća koje se počinju graditi bez radiestezijsog pregleda, što samo pokazuje da postajemo sve svjesniji zračenja iz zemlje. Zračenje podzemnog toga proizlazi iz trenja molekula vode i minerala koji se nalaze u zemlji.

Različite studije upućuju na to da se negativni učinci geopatogenih zračenja mogu odraziti u sporijem funkcioniranju imunološkog sustava i drugih organa u tijelu, u poremećenoj cirkulaciji kao i da mogu pogodovati nastanku raka.

Što je radiestezija?

Radiestezija je tehnika koja nam pomaže u otkrivanju geopatogenih utjecaja na naše zdravlje. Među njih spadaju: magnetska i elektromagnetska polja, zračenje kozmičke energije, kao i zračenje radioaktivnih tvari iz zemlje.

Stoga stručnjaci preporučuju da prilikom projektiranja zgrade istražimo mjesto na kojem želimo postaviti našu novu kuću – određena zračenja se mogu otkriti pomoću "starinskih" ali vrlo učinkovitih radiestezijskih uređaja kao što su visak i rašlje.

Veliko lahko slišimo tudi o kozmičnih sevanjih in sevalnih mrežah, med katerimi sta najbolj poznani Hartmannova in Curryjeva mreža. Zemljo naj bi po celi površini pokrivali sevalni pasovi. Ti pasovi se začenjajo pod zemeljsko skorjo in nadaljujejo pot proti nebu. Obstajajo poročanja, da na križiščih teh pasov ljudje zbolevajo na specifičnih delih telesa.

U zadnje se vrijeme često govori o kozmičkom zračenju,  Hartmann-ovim i Curry-evim  čvorovima, koji na osjetljivije ljude imaju vrlo negativan utjecaj na zdravlje. Cijela površina zemlje je prošarana pojasevima magnetskih tokova koji tvore mreže. Oni počinju ispod zemljine kore i nastavljaju se prema neba. Postoje izvještaji koji dokazuju da dulji boravak na čvorovima tih magnetskih tokova utječu na to da se ljudi razbole, upravo na dijelovima tijela koji su dulje vrijeme bili izloženi zračenju.

Nalaz radiestezista uputit će nas kako da utjecaj geopatogenog zračenja svedemo na najmanju moguću mjeru. Samim je položajem nemoguće u potpunosti izbjeći sve negativne utjecaje. Dodatnim građevniskim rješenjima se njihov utjecaj može svesti na minimum, ili gotovo nulu.

Pogledajmo, kako:

Sistemsko rješenje, SEISMIC temeljni jastuk, sadrži su sebi i zaštitu od geopatogenih zračenja i prodora radona, opasnog plina bez boje, okusa i mirisa.

Kako bismo zaštitili od geopatogenog zračenja, možemo koristiti rješenja SEISMIC temeljnog jastuka, koji je u biti građevinski sklop (sendvič) koji se sastoji od dva sloja ploča  od tvrde toplinske izolacije čija je tlačna čvrstoća najmanje 400 kPa ili 40 t/m2. Dvije su ploče, međusobno povezana dvostrano samoljepivom hidroizolacijom u dva sloja. Prvi sloj je samoljepiva hidroizolacija s dodatkom aluminijske folije, čime se negativno zračenje  smanjuje refleksijom, ali i potpuno onemogućuje prodor plina radona. Drugi sloj je dvostrano samoljepljiva tanka bitumenska hidroizolacija, na koju se polaže gornji sloj  toplinske izolacije (tzv. SEISMIC ploča) koja ima utore za bolji spoj s armirano-betonskom temeljnom pločom. Naročitu pažnju treba posvetiti izoliranju proboja kroz temeljnu ploču, kao i spoju horizontalne i vertikalne hidrizolacije u tlu.

Naravno, treba o svemu razmišljati kao o cjelini. Imate li dodatnih pitanja o ovoj problematici? Pitajte nas za savjet.

Povezani sadržaji

Svi savjeti na jednom mjestu

Što trebate znati ako želite da vaš dom bude energetski učinkovit, bez obzira gdje i kako živite?